matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
wektory zad.z Olimiady o Diamentowy Indeks .AGH
nieOganiamWektorowNIC:
oblicz miare kata miedzy wektorami .a. i .b. wiedzac, ze wektory.u.=3.a.+2.b. i .v.=−.a.+4.b. sa prostopadle oraz lal=lbl=1 tutaj czytelniejsze
zad.3
http://www.diament.agh.edu.pl/images/zadania/archiwalne/matematyka/matematyka_2011_ii_etap.pdf
29 sty 18:58