wyznaczyc asymptoty funkcji y=e^x/x+1
Justyna:
ponieważ jestem matematycznym głąbem, proszę o pomoc

jak wyznaczyć asymptoty pionową i poziomą dla fukcji y= e
x/ x+1? Proszę o pomoc krok po kroku,
by zrozumieć
29 sty 18:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
byłas na wykladach

znasz teorię
29 sty 18:39
Artur_z_miasta_Neptuna:
jezeli tak ... to ją nam tu przedstaw
jeżeli nie ... to najpierw zapoznaj się z teorią
29 sty 18:40
Justyna: wiem ze trzeba wyznaczyc dziedzine, potem z wykluczonych liczb (w tym przypadku bedzie −1)
podstawic pod funkcję z prawej i lewej strony zastanawia mnie czy podstawiam tez pod ex
29 sty 19:19
Artur_z_miasta_Neptuna:
za 'x' podstawiasz .... granice liczyć umiesz
29 sty 19:20
AS:
Jeżeli czegoś nie wiesz , to sięgaj do źródła
czyli do definicji,wzoru podstawowego itd.
29 sty 19:23
Justyna: ok juz mam obustronna pionowa w x=−1, brak prawej ukosnej i lewa pozioma y=0
temat do zamkniecia
29 sty 19:47
Tytus: Artur tobie już dziękujemy
30 sty 00:56