Logarytmy
kuleczka: Oblicz:
a) log2 * log52
tam zamiast 5 powinno być √5 ale nie dało się tego zrobić
29 sty 17:52
Dominik: popraw zapis.
log25 * log√52 cos takiego ma byc?
29 sty 17:53
Dominik: jaka jest liczba logarytmowana w 1 logarytmie?
29 sty 17:53
kuleczka: no coś takiego tylko nie mogłam tego zrobić

ach rzeczywiście.. pierwsza liczba miała
wyglądać tak : log
225 a druga z tym pierwiastkiem z pięciu przy podstawie
29 sty 17:58
Dominik: | | log22 | | 2log22 | |
log225 * log√52 = 2log25 * |
| = 2log25 * |
| = ... |
| | log2√5 | | log25 | |
dokoncz
29 sty 18:00
kuleczka: dzieki wielkie
29 sty 18:19