matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCYYYYY
Pablito:
ROZWIĄŻ UKŁAD RÓWNAŃ
. Robię to ale nie wychodzi mi sprawdzenie
x1 −0,5x2 −72=0 −0,5x1 +3x2 +77,337=0
29 sty 17:20
PW:
1
x
1
−
x
2
−72=0
2
1
−
x
1
+3x
2
+77,337=0
2
2x
1
−x
2
−144=0 −x
1
+6x
2
+154,674=0 Po dodaniu stronami x
1
+5x
2
+10,674=0. Wyznaczyć x
1
i podstawić do jednego z wcześniejszych równań − tak robiłeś?
29 sty 18:27