matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zmienność
tan:
mógłby ktoś pomóc z zmiennością funkcji? f(x)=sinx−sin
2
x D=R brak asymptot f'(x)=cosx−2sinxcosx=cosx(1−2sinx) f'(x)=0⇔cosx=0 ∪ 1−2sinx=0
π
x∊{
+kπ}
2
π
x∊{
+2kπ}
3
5π
x∊{
+2kπ}
6
π
f(
)=...
2
π
f(
)=...
3
5π
f(
)=..
6
nie wiem jak wyznaczyć monotoniczność
29 sty 16:25