MAKROEKONOMIA
Monia: Witam potrzebuje pomocy z makroekonomi kompletnie nie ogarniam tematu bardzo prosze o pomoc

!
moj email mooniikaa18@hotmail.com
Gospodarkę w krótkim okresie czasu opisują nastepujące zależności makroekonomiczne:
Y=C+I+G; YD=Y−T
C=0,8YD; T=1000, I=800−2000R; G=1000; M/P=1200; L=0,4Y−4000R, P=1
Oznaczenia j.w oprócz T, który oznacza podatek kwotowy
a) wyprowadź równanie krzywej IS,
b) wyprowadź równanie krzywej LM,
c) jaki jest poziom dochodu (Y) i stopy procentowej (R) w punkcie równowagi,
d) jaki wpływ na PKB i jego strukturę (C,I,G) wywarłby wzrost podatku kwotowego o 250?