matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
ZBIORY !
xoxoxo:
Niech A n,m ={x∊R: n≤x≤m}, przy czym n,m∊N. Znaleźć zbiory: ∩ ∪ n=1 m=1 A n,m ∪ ∩ m=1 n=1 A n,m Czy mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak mam się za to zabrać, i jak w ogóle to zrobić? Będę wdzięczny. Pozdrawiam
29 sty 15:55