matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Własności prawd.
zyx:
5
3
Dane są zdarzenia A,B ⊂Ω takie, że P(A)=
, P(A∩B)=
. Oblicz prawdopodobieństwo
9
9
zdarzenia A\B
29 sty 15:00
pigor:
... otóż , ponieważ zdarzenia A\B i A∩B są rozłączne (ich iloczyn jest ∅) , to
P(A\B)=
P(A)−P(A∩B)=
5
9
−
3
9
=
2
9
. ...
29 sty 15:36