matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z f(x)= ln(x2 −3x+250)+1000
misia93:
pochodna z f(x)= ln(x2 −3x+250)+1000
29 sty 14:37
m:
(f(x) + g(x))\=f'(x) + g'(x)= : g'(x)=0
2x−3
f'(x)=
x
2
−3x+250
29 sty 14:40
marta:
ln(3x−5) + sin
5
x
6 kwi 18:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
marta ... analogicznie
6 kwi 18:42