matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pochodna z ln
misia93:
Mam obliczyć pochodną z f(x)= ln(x
2
−3x+250)+1000 Nie wychodzi mi to...może ktoś sprawdzić moje działania
1
2x−3
f'(x) =
* (x
2
−3x+250)' =
x
2
−3x+250
x
2
−3x+250
29 sty 14:26
misia93:
może jakaś wskazówka
29 sty 14:29
misia93:
mógłby ktoś pomóc
29 sty 18:40
misia93:
i jeszcze dla x = 50
29 sty 18:42