nierownosc z wart bezwzgledna
alice: Dostałam zaćmienia z rozwiązaniem tej nierówności
Jak to dalej poprzekształcać? mam problem z tym pierwiastkiem
29 sty 14:25
pigor: ... definicji pierwiastka st. 2 dziedzinę tej "fajnej" nierówności
| | x+4 | |
określa nierówność: |
| >0 ⇔ (x+4)(x−1) >0 ⇔x<−4 lub x>1, a więc |
| | x−1 | |
jej dziedziną jest zbiór D
n= (−
∞;−4)U(1;+
∞) , a fajna dana nierówność
jest, bo dla każdego x∊R\{1,4} jej lewa strona jest dodatnia i D
n ⊂ R, toi
D
n∩R= D
n, więc D
n=
(−∞;−4)U(1;+∞)− szukany
zbiór rozwiązań. ...
29 sty 14:51
PW:
To nie rozwiązanie − usiłuję się zalogować po przeprowadzce.
4 lut 23:24
PW: I nie idzie.
4 lut 23:57
Ajtek:
Witaj
PW 
.
W końcu zarejestrowałeś nik, czy zmieniłeś tylko kolor.
4 lut 23:58
PW: Zarejestrowałem, ale nijak stąd nie mogę wrócić do spisu zadań (a wchodzę przez konkretny
*.html)
4 lut 23:59
Ajtek:
nie możesz wyjść do forum zadankowego z tego wątku?
5 lut 00:02
PW: Nie. A wejść "normalnie" też nie mogę, bo przekierowuje na komunikat o przerwie.
5 lut 00:03
Ajtek:
Wyczyść ciasteczka w przeglądarce, może pomoże.
Ewentualniewyczyść historię przeglądania.
5 lut 00:04
PW: Historia wycięta całkowicie pomogła. WIELKIE DZIĘKI
5 lut 00:17
Ajtek:
Nie ma sprawy

.
5 lut 00:19
Kaja: Witam Mam ten sam problem co PW. Czy mógłby mi ktoś napisać co zrobić, żeby móc wejść do spisu
zadań. cały czas przekierowuje mnie na komunikat o przerwie. Wyczyściłam historię przeglądania
i nie pomogło.
13 mar 14:49
Ajtek:
Ciasteczka też wyczyściłaś?
13 mar 15:17
Kaja: nie wiem co to jest. gdzie tego szukać?
13 mar 17:15
Kaja: Dzięki Ajtek. Już sobie poradziłam. Działa
13 mar 17:36