matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zmienność
tan:
zmienność funkcji
1
f(x)=
lnx
mógłby ktoś mi pomóc z wyznaczeniem wklęsłości i wypukłości
1
f'(x)=
→ funkcja rosnąca, brak ekstrem
xln
2
x
ln
2
x+2lnx
lnx+2
f''(x)=
=
.....
x
2
ln
4
x
x
2
ln
3
29 sty 14:18
tan:
←→
29 sty 15:19