matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
spr pochodna
klaudiaaa:
moglby mi ktos sprawdzic, czy dobrze policzylam pchodna? f(x,y) = x
3
− y
2
− 6xy − 39x + 18y f'x= 3x
2
− 6y − 39 f'y = −2y − 6x + 18 f'xx = 6x f'yy= −2 f'xy = −6
?
29 sty 12:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
dobrze
29 sty 12:48
klaudiaaa:
dziękuję
29 sty 12:50