29 sty 11:57
ICSP: pierwsza opcja
29 sty 11:57
krystek: a wykonaj dzielenie
5:9=0,55....
29 sty 11:59
asdass: tak, ale w teście nie było odp 0,55 i teraz nie wiem

czemu właściwie jest 0,(5), a nie 0,5 ?
29 sty 12:00
ICSP: ponieważ 0,(5) = 0,
555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555....55555555555555555555555555555555555
555555555555555555555555555555555555555...5555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555555
5555555555555555555555555555555555555555
29 sty 12:01
krystek: Zapamiętaj ,że zapis0,5555..=0,(5) oznacza ułamek okresowy o powtarzającej sie cyfrze 5
np0,(32)=0,323232... itd.
29 sty 12:04
krystek: 
@
ICSP
29 sty 12:05