| 23n+2 + 6n−2 +3 | ||
lim przy n→∞ | = Nie wiem czy widać ale w | |
| 8n+2 +4n−1 + 22n+3 |
| (23)n * 22 + 6n * 6−2+3 | ||
lim= | = | |
| 8n*82+4n*4−1+22)n*23 |
| 8n*22+6n*6−2+3 | ||
lim= | = | |
| 8n+82+4n*4−1+4n*23 |
| 8n(1*4+6n*6−28n+38n) | ||
lim= | = | |
| 1*64+4n*4−18n+4n*238n |
8n się skraca, ułamki w nawiasach dążą do zera i zostaje mi 4/64 czyli 1/16. Niby wynik się
zgadza ale moja wątpliwość dotyczy tego że przy wyciąganiu 8n w nawiasie pisze 1 * 4 jest to
rozwinięcie 23n+2. Jeśli jest źle prosiłbym o poprawne rozwiązanie