matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
.
dagia:
f(x)=sinx
π
Wyznacz miejsca zerowe funkcji h(x)=4f(3x+
)+1
3
28 sty 21:45
dagia:
Czy to będzie tak
π
4sin(3x+
)=−1
3
π
1
sin(3x+
)=−
3
4
28 sty 22:22
Dominik:
dokladnie. nalezy dokonczyc.
28 sty 22:25
dagia:
1
a jak mam zastąpić to −
?
4
28 sty 22:43
dagia:
up
28 sty 23:17