Fiza
Licealista: Fizyka ≈ Kinematyka, nie olewajcie proszę

♦
| | m | |
Do ciała o masie m = 2kg poruszającego się z prędkością v = 10 |
| przyłożono siłę |
| | s | |
o wartości
F = 10N mającą przeciwny zwrot do prędkości. Oblicz jaką drogę przebędzie
ciało do chwili zatrzymania się.
28 sty 21:40
Mateusz: Znając mase ciała oraz wartosc działającej siły mozesz wyznaczyc przyszpieszenie z II zasady
| | F | | m | |
dynamiki Newtona a= |
| =5 |
| |
| | m | | s2 | |
| | 1 | | 1 | F | |
Przebyta prze ciało droga wynosi: s= |
| at2= |
|
| *t2 |
| | 2 | | 2 | m | |
28 sty 21:47
Licealista: W odpowiedziach jest 10m ale nie ma czasu
28 sty 21:50
Mateusz:
aha nie zauwazyłem

no to wykorzystując wzor v=at wyznacz t i po kłopocie tak przeliczajac w
pamieci wychodzi własnie 10m
28 sty 21:52
Licealista: Ok, dzięki

Jeżeli jeszcze jesteś to napisz w królej klasie jesteś, bo muszę wiedzieć czy
więcej się kuć z fizy
28 sty 21:56
Mateusz: Nie jestem w zadnej ja dawno po liceum
28 sty 21:56
Licealista: To się nie dziwię że każde zadanie potrafisz zrobić

Dobra nie zabieram Ci już czasu, 3m się.
28 sty 21:58
Mateusz: Nie kazde potrafie zrobic az taki dobry to nie jestem

Powodzenia rowniez i sukcesów w nauce
i życiu w ogole
28 sty 21:59
Mateusz: aha tak jeszcze reklamując jest portal taki sam jak ten własnie o fizyce fizykapisz.pl
wprawdzie w budowie ale juz sporo materiału tam jest
28 sty 22:00
Nienor: Ale nie ma jeszcze forum
28 sty 22:33
MQ: Otóż to

−− wyżywał bym się
28 sty 22:35
Mateusz: Ano nie ma jeszcze bo to wbrew pozorom sporo pracy jest

a doba ma tylko 24 godziny niestety
29 sty 10:03