matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Pochodna funkcji
Krok:
Prosze o pomoc. Nie wiem czy to trzeba liczyć jako pochodna funkcji złożonej.
5
√
x
6
+4
28 sty 21:26
Eta:
5
√
x
6
= x
6/5
6
6
y
'
=
x
1/5
=
5
√
x
5
5
28 sty 21:29
Kuba93:
A nie możesz po prostu policzyc tego jako x do 6/5?
28 sty 21:29