matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
czy może mi ktoś wytłumaczyć ile to będzie?
Lidka:
log
4
2=
28 sty 21:09
Piotr:
4
x
= 2 2
2x
= 2
1
2x = 1
1
x =
2
28 sty 21:11
bash:
log
4
2=x 4
x
=2 2
2x
=2
1
opuszczamy podstawy potęg: 2x=1 x=
1
2
log
4
2=
1
2
28 sty 21:11
Lidka:
dzięki
!
28 sty 21:13