prosta
kadia: czy prosta : a) x=3 b) y=4 jest styczna do okręgu (x−1)2+y2−4=0
28 sty 21:05
Mateusz: Najszybciej to narysowac okrąg i sprawdzic
28 sty 21:05
Mateusz: A tak w ogole to cos dziwne rownanie ma ten okrąg.Pewnie zle przepisałas
28 sty 21:08
lila: S(1,0), r=2
28 sty 21:09
kadia: Dobrze jest przepisane, przecież to okrąg s=(1;0) i promień 2
28 sty 21:09
Mateusz: A fakt niezła zmyła

najszybciej jest narysowac ewentualnie układ rownan mozna rozwiązac
rozwiązac składający sie z rownania prostej i rownania okregu.
28 sty 21:28