miejsce zerowe
magda: wyznacz miejsce zerowe funkcji y = 3x(x−7)(x+2)
28 sty 20:59
Mateusz:
Pytanie wskazówka i podpowiedz jednocześnie

Co to jestmiejsce zerowe funkcji?
28 sty 21:00
lila: x = 0 lub x = 7 lub x = −2 funkcja ma trzy miejsca zerowe
28 sty 21:00
Mateusz: To ja juz o nic więcej nie pytam
28 sty 21:02
lila: sorry Mateusz, ale nie wiedziałam jak tu podpowiedzieć odpowiedź sama się narzucała
28 sty 21:04
Mateusz:
Heh stwierdzenie miało charakter żartobliwy

Spoko

.
28 sty 21:05
Piotr:
no jak to mozna zadac pytanie kiedy iloczyn jest rowny 0
28 sty 21:05