matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
nierownosc
mati:
a) 2x
2
+3x+4>0 b)(x−2)(x+3)≤0(czy liczba 4 należy do zbioru rozwiązań nierówności )
28 sty 20:47
Mat:
x−2=0 v x+3=0 x=2 v x= −3 zatem <−3,2> jak widać − nie
28 sty 20:51