matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pilne, z góry dziekuje
pochodna:
oblicz: arctg √3 arc sin √3/2
28 sty 20:39
Mila:
−π
π
1) arctg
√
3
=α⇔tgα=
√
3
i α∊(
;
)
2
2
π
α=
3
√
3
√
3
2) arcsin
=α⇔sinα=
2
2
π
α=
3
28 sty 22:41