matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
trójkąty
Marek:
oblicz długość boku kwadratu wpisanego w trójkąt równoboczny o boku a
28 sty 20:31
Marek:
poratujcie
błagam
28 sty 21:00
Eta:
z podobieństwa trójkątów ABC i EFC
a
h
=
⇒ xh=ah−ax ⇒ xh+ax= ah
x
h−x
ah
a
√
3
x=
=............ podstaw za h=
i dokończ
h+a
2
28 sty 21:00