matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
greg:
Czy ktos potrafi obliczyc pierwiastki (miejsca zerowe) takiego wielomianu ? Prosze o pomoc. W(x)=-4x
2
(x+3)
2
(5-x
2
)(x
2
+2)(x-1)
3
3 wrz 20:40
Dariusz:
x=0, x=-3, x=
√
5
, x=-
√
5
,x=1
4 wrz 16:09