matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
zadanie
pami:
czy liczba x = 2 spełnia równanie |3x+1|=4x
28 sty 20:17
Neko:
Podstawiamy za x: 2 6+1=8 7≠8 My−śle że to powinno dać odpowiedź
28 sty 20:18
sushi_ gg6397228:
podstaw
2
pod
x
i policz
28 sty 20:18