pochodna funkcji złożonej
kaska202: Prosze o pomoc w rozwiazniu tej pochodnej
pochodna złożona
f(x) = 2x/1−x
kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrac ehhh
28 sty 20:15
sushi_ gg6397228:
to jest pochodna ilorazu
28 sty 20:19
Maciaszek: | | (2x)' * (1−x) − 2x * (1−x)' | | 2*(1−x) − 2x*(−1) | | 2 | |
f'(x) = |
| = |
| = |
| |
| | (1−x)2 | | (1−x)2 | | (1−x)2 | |
28 sty 20:23
28 sty 20:25
kaska202: dzieki wielkie

a nie trzeba trzeba tu zrobic 2 i 3 pochodnej?
28 sty 20:31
Maciaszek: Jak chcesz to możesz policzyć, bo widzę że dobry trening jest potrzebny.
28 sty 20:40
kaska202: mam jutro egzamin a z maty orłem nie jestem


mogłbys mi to policzyć ?
28 sty 20:53
Maciaszek: Co studiujesz?
28 sty 21:13
kaska202: finanse i rachunkowość
28 sty 21:29