Trivial:
Prelude> let omega = [100..999]
Prelude> let warunek x = (x `mod` 5 == 0)
Prelude> let a = filter warunek omega
Prelude> a
[100,105,110,115,120,125,130,135,140,145,150,155,160,165,170,175,180,185,190
,195,200,205,210,215,220,225,230,235,240,245,250,255,2
60,265,270,275,280,285,290,295,300,305,310,315,320,325,330,335,340,345,350,3
55,360,365,370,375,380,385,390,395,400,405,410,415,420
,425,430,435,440,445,450,455,460,465,470,475,480,485,490,495,500,505,510,515
,520,525,530,535,540,545,550,555,560,565,570,575,580,5
85,590,595,600,605,610,615,620,625,630,635,640,645,650,655,660,665,670,675,6
80,685,690,695,700,705,710,715,720,725,730,735,740,745
,750,755,760,765,770,775,780,785,790,795,800,805,810,815,820,825,830,835,840
,845,850,855,860,865,870,875,880,885,890,895,900,905,9
10,915,920,925,930,935,940,945,950,955,960,965,970,975,980,985,990,995]
Prelude> import Data.Ratio
Prelude Data.Ratio> length a
180
Prelude Data.Ratio> length omega
900
Prelude Data.Ratio> let p = (length a) % (length omega)
Prelude Data.Ratio> p
1 % 5