Parzystość funkcji: help!
zając: Help!
| | x3 | |
Zbadaj parzystość funkcji y= |
| |
| | x2−25 | |
8 cze 21:56
Eta:
f(x) −−− jest parzysta jeżeli
f( −x) = f(x)
f(x) −−− nieparzysta jeżeli
f( −x) = − f(x)
podstaw i zbadaj ......
8 cze 22:23
Eta:
dziedzina f(x) : x€R −{−5, 5}
I co
zajączku?
dałeś radę?
| | x3 | |
więc : f(−x) = − |
|
|
| | x2 −25 | |
zatem f( −x) = − f( x) −−−−−−− jak jest zatem ta funkcja?.....
myślę ,że znasz już odp?
8 cze 23:47
zając: trochę późno to piszę, ale dzięki wielkie Eta
31 lip 17:48
Eta:
Witaj "zajączku" ... he,he , ... lepiej późno , niż wcale

Pozdrawiam.
31 lip 17:59