trygonometria - proszę o pomoc!
Kina: Naszkicuj wykres funkcji f w podanym zbiorze.
f(x)=2cosx*|sinx| x∊<0,2π>
28 sty 18:33
Kina: Jak po kolei należy to zrobić?
28 sty 18:35
Kina: proszę o pomoc
28 sty 18:37
Dominik: | | ⎧ | sinx dla sinx ≥ 0 | |
| |sinx| = | ⎨ | |
|
| | ⎩ | −sinx dla x < 0 | |
mamy wiec 2 przedzialy:
I sinx ≥ 0
f(x) = 2sinxcosx = sin2x
II sinx < 0
f(x) = −2sinxcosx = −sin2x
oczywiscie zeby to narysowac trzeba policzyc dokladnie przedzialy w ktorych sinus kata x jest
dodatni lub ujemny i w nich narysowac odpowiednie funkcje.
28 sty 18:42
Kina: masakra:(
28 sty 18:43
Kina: poszczególne funkcje umiem narysować ale jeśli to jest mnożenie to jak ?
28 sty 18:44