matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
lion1209:
układy równań metoda podstawiania {y=3x-2 y=2x+3 i {x=y=5 2x=5-2y
3 wrz 20:05
ewelina:
Pierwsze: 3x-2=2x+3 x=5 => y=13 A drugie chyba jest źle zapisane, bo podałaś odpowiedź: x=y=5
5 wrz 22:18