granica funkcji
Monika: lim
x→1e
1x−1
| | 1 | |
| | ⎧ | x→1− | | | limx→1−e1x−1= | ⎨ | 1−x→0− | =−∞ |
| →−∞ | |
|
| | x−1 | |
| | 1 | |
| | ⎧ | x→1+ | | | limx→1+e1x−1= | ⎨ | 1−x→0+ | =+∞ |
| →+∞ | |
|
| | x−1 | |
proszę o spr>
28 sty 17:40
Artur_z_miasta_Neptuna:
e
[−∞] −> do czego

na pewno nie −
∞
28 sty 17:49
Monika: dlaczego?
28 sty 18:02
Monika:
28 sty 18:23
Monika:
28 sty 18:45
Krzysiek: podstaw sobie jakieś duże liczby i sprawdź Sama:
| | 1 | |
przykładowo: 3−10000= |
| =... |
| | 310000 | |
3
−100000000=...
28 sty 18:47
Artur_z_miasta_Neptuna:
Moniko ... kłania się nisko materiał z liceum −−− funkcja wykładnicza i jej wykres
28 sty 18:52