matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Równania wymierne
Dzwoneczek06:
rozwiąż równanie wymierne :
5x+4
=3
2x−1
28 sty 16:55
Amelia:
5x+4=3(2x−1) 5x+4=6x−3 4+3=6x−5x 7=x
28 sty 17:04
Dzwoneczek06:
dobrze mi wyyyszło
28 sty 17:08