matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
1
mała1:
Liczba 5
−2
+5
−3
jest równa ? A.0,0375 B.0.048 C.0,375 D.0,48
28 sty 15:48
pigor:
6
6*8
odp.
B
, bo 5
−2
+5
−3
= 5{−3)(5+1)=
=
=
0,048
. ...
125
125*8
28 sty 15:55
pigor:
... oczywiście jest tam ... 5
−3
(5+1)=...
28 sty 15:56