matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Bardzo proszę o pomoc
Ola:
Mam do rozwiązania całkę, proszę o pomoc w dalszym rozwiązaniu ∫3/2 *
√
x
*lnx dx= 3/2 ∫
√
x
*lnx dx
28 sty 15:42
Pitagoras:
przez części, u = lnx
28 sty 15:54
Ola:
no tak u=lnx du=1/x dv= x
3
/
2
/3/2 dx v=x
1
/
2
?
28 sty 16:06