matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
pomocy
aneta:
krzywa 3x
2
−4y
2
−12x−8y−4=0 przedstaw wpostaci kanonicznej
28 sty 13:07
Aga1.:
3(x
2
−4x
+4
)
−12
−4(y
2
+2y
+1
)
+4
−4=0 3(x−2)
2
−4(y+1)
2
=12//:12
(x−2)
2
(y+1)
2
−
=1
4
3
wiesz co to za krzywa?
28 sty 15:33