jak w szeregu rozdzielczym parzystym obliczyć medianę?
sara: jak w szeregu rozdzielczym parzystym obliczyć medianę?
Liczba pracowników −przedziały:
x1=(o,5]; x2=(5,10]; x3=(10,15]; x4=(15,20]; x5=(20,25]; x6=(25,30]
liczba firm zatrudniających w tych przedziałach:
f1=8; f2=12; f3=14; f4=3; f5=2; f6=1
Czy da się wyznaczć medianę, jeśli tak, to w jaki sposób?
znam wzór, ale nie wiem, co mam podstawić do niego
28 sty 13:07
sara: pomóżcie, bo tego nie rozumię
28 sty 13:30
28 sty 13:52
sara: dziękuję za adres
28 sty 14:02