matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
dobrze to robie?
Daniel:
Samolot wystartował pod kątem . Jaką drogę w powietrzu pokonał w momencie, gdy znalazł się na wysokości 200m?
200
sin 60 stopni =
d
√
3
200
=
2
d
d
√
3
= 400/:
√
3
400
400*
√
3
400
√
3
d=
=
=
√
3
√
3
*
√
3
3
28 sty 12:15
Nienor:
Jeśli kąt ma 60
o
to tak
28 sty 12:35
Daniel:
Samolot wystartował pod kątem 60 stopni jak co
28 sty 12:42