pochoda
Magda: Hej
Oblicz pochodną funkcji f(x)=(x+1)3(5−x)
28 sty 11:51
Artur_z_miasta_Neptuna:
korzystaj ze wzoru
(f*g)' = f' *g + f*g' i liczysz pochodną
jeżeli chcesz tylko sprawdzić wynik ... to podaj nam swoje obliczenia
28 sty 11:53
Magda: −4x3+6x2+27x−1=0
28 sty 11:55
Magda: −4x3+6x2+27x−1=0
28 sty 11:55
ZK: Magda . Albo liczysz ze wzoru co CI podal Artur albo mozesz zrobic to tak
(x+1)3= x3+3x2+3x+1 to f(x)=(x3+3x2+3x+1)(5−x) teraz to wymnoz , poredukuj co sie da i
policz z tego pochodna − a to juz jest latwa pochodna do policzenia
28 sty 12:46