matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
marcin:
(3+pierwiastekz 6) razy (x-2pierwiastek z 6)=12-pierwiastek z 6
9 sty 12:39
Polak:
3x-6 √
6
+ √
6
x - 12=12 √
6
x(√
6
+3)=12+18√
6
x=(12+18√
6
)/(√
6
+3)
10 sty 13:12