Znaleźć zbiór punktów skupienia ciągów: 1) a_n=(cosU{nπ}{3})^n 2) a_n=(1+u{1}{n}
aqlec: Znaleźć zbiór punktów skupienia ciągów:
| | nπ | |
2) an=(1+1n)n(−1)n+sin |
| |
| | 4 | |
Prosze o pomoc
27 sty 23:07
PW: Rozszyfruj co to znaczy
− to "porządne" liczby, wtedy zobaczysz podciągi skupiające się (jak sama nazwa mówi) wokół ...
To trochę żartobliwe, sprawdź co to znaczy punkt skupienia ciągu.
27 sty 23:22
aqlec: czyli w pierwszym mam podstawic powtarzajace sie wartości, czyli 12,−12,1,−1 tak? i
wtedy punkty skupienia mi wyjda {0,1}
27 sty 23:23
aqlec:
27 sty 23:45
aqlec:
28 sty 00:08
PW: Mało, przy pewnych nieparzystych n będzie (−1)n=−1
28 sty 00:30