matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Proszę o pomoc ;/
Matix:
Dane są wielomiany : P(x)=(2x+1)
3
Q(x)=8x +a R(x)= 4x
2
−1 S(x) = 8x
3
+bc Dla jakich wartości a i b wielomian P(x) + Q(x) − 3 R(x) jest równy wielomianowi S(x)
27 sty 20:24
Aga1.:
Oblicz P(x)=(2x+1)
3
=
27 sty 21:10