matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
okręgi
pwpwpw:
jak obliczyć α
27 sty 18:46
pigor:
...
α=
180
o
−2(180
−
(65
o
+80
o
))= 180
o
− 2(180
o
−145
o
)= 180
o
− 2*35
o
=
110
o
. ...
28 sty 10:33
pigor:
... narysuj sobie promienie okręgu od środka koła do punktów styczności (pod jakim będą kątem
), to kąt środkowy 70
o
i z sumy kątów czworokąta masz jak wyżej...
28 sty 10:37