Całka do obliczenia
servantes: ∫(lnx)2dx
Dobrze mi wyszło − 2lnx/x − 2/x + lnIxI + C?
27 sty 18:15
servantes: Po "wyszło" jest myślnik, nie minus jakby co
27 sty 18:16
sushi_ gg6397228:
policz pochodna tego i zobacz czy wyjdzie ln2 x
27 sty 18:16
servantes: No cos nie bardzo, moglby ktos pomoc?
27 sty 18:22
sushi_ gg6397228:
zapisz swoje obliczenia
27 sty 18:24
karciol: zrob metoda przez czesci i zapisz ze ∫1* (lnx)
2 | u= (lnx)
2 v'=1 | i lecisz
27 sty 18:37
servantes: Dobra już mam, zrobiłem jeszcze raz i jest git

Wychodzi jednak (lnx)
2 * x − 2lnx * x + 2x
27 sty 18:41
servantes: No właśnie karciol, ja dawno tych zadań nie robiłem, a ktoś mi podsunął, że u=1, a v'=(lnx)
2 i
chukowo wychodziło, ale już gicior
27 sty 18:42