matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
z^3+8i=0 można to przedstawić jako p3{-8i} ?
massa:
z
3
+8i=0 można to przedstawić jako
3
√
−8i
?
27 sty 17:58
Krzysiek:
można lub zapisać tak: z
3
−(2i)
3
=0
27 sty 18:13
sushi_ gg6397228:
i liczyc jako 3 pierwiastki zespolone
27 sty 18:14