matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
całka
Student:
Jak obliczyć całkę: ∫
√
−x+5
dx
27 sty 17:52
Trivial:
Podstawienie u =
√
−x+5
, u
2
= −x+5, 2udu = −dx
27 sty 17:52
Student:
a można u=−x+5 du=−dx
27 sty 17:57
ICSP:
można
27 sty 17:58