wykaż
trolu: wykaż (powołując się na odpowiednie własności logarytmów), że podane liczby są równe:
3log3+2log2−log6 oraz log18
27 sty 16:55
Kaja: log33+log22−log6=log27+log4−log6=log(27*4)−log6=log108−log6=log(1086)=log18
co należało wykazać
27 sty 16:57
abc: 3*log(3) = log(33)
log(a) + log(b) = log(ab)
log(a) − log(b) = log(a/b)
skorzystaj z tego, jak cos to pisz
27 sty 16:58
bash: 3log3+2log2−log6 =log18
| | 27*4 | |
L=3log3+2log2−log6=log33+log22−log6=log27+log4−log6=log( |
| )=log18=P c.n.d |
| | 6 | |
27 sty 16:58