matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
Wykładnicza
bart:
9
x
+ 5 * 3
x−
1
2
= 2
27 sty 15:53
bart:
pomocy!
27 sty 16:04
Kaja:
(3
2
)
x
+5*3
x
*3
−
1
2
=2
√
3
(3
x
)
2
+5*
*3
x
−2=0
3
t=3
x
, t>0
5
√
3
t
2
+
t−2=0
3
49
Δ=
3
7
√
Δ
=
√
3
policz t
1
i t
2
, wyeliminuj rozwiązania, które nie spełniają warunku t>0. podstaw za t spowrotem 3
x
i wylicz x.
27 sty 16:53