matematykaszkolna.pl
matematykaszkolna.pl
poprzednio matematyka.pisz.pl
Matura z Matematyki
Egzamin ósmoklasisty
forum zadankowe
liczby i wyrażenia algebraiczne
logika, zbiory, przedziały
wartość bezwzględna
funkcja i jej własności
funkcja liniowa
funkcja kwadratowa
wielomiany
funkcja wymierna
funkcja wykładnicza
logarytmy
ciągi liczbowe
granica ciągu i funkcji
pochodna funkcji
trygonometria
geometria na płaszczyźnie
geometria analityczna
geometria w przestrzeni
kombinatoryka
prawdopodobieństwo
elementy statystyki
dla studenta
gra w kropki
POMOCY !!!
Radek:
wyznacz stosunek ilosci ciepla pobranego z grzejnicy do ciepla oddanego do chlodnicy dla silnika o sprawnosci 45%
8 cze 17:49
Mariusz:
γ−sprawność
q1−|q2|
γ=
q1
0,45q1=q1−|q2| q2=0,55q1 i dalej już wyznaczysz
8 cze 20:01