wielomiany
iwojan5: podaj wszystkie wymierne pierwiastki wielomianu W(x)= (2/3−x) (x2−4)(x2−3)
27 sty 15:09
Dominik: | | 2 | |
W(x) = ( |
| − x)(x − 2)(x + 2)(x − √3)(x + √3) |
| | 3 | |
| | 2 | |
x = |
| v x = 2 v x = −2 v = √3 v x = −√3 |
| | 3 | |
wybierz te wymierne
27 sty 15:10
iwojan5: ja mam 15 lat i tego nawet w szkole nie mam a rozwiązuje to dla kolegi z technikum więc proszę
o szczegółowe odpowiedzi. dziękuję
27 sty 15:11
Dominik: 15latka powinna wiedziec czym jest liczba wymierna. czesc zadania wymagajacej wiedzy ze szkoly
sredniej rozwiazalem.
27 sty 15:13
Dominik: mozesz mi tez wytlumaczyc czemu rozwiazujesz zadania starszemu koledze? to jakas metoda na
podryw?
27 sty 15:14
iwojan5: jeśli nie chcesz to mi nie pomagaj ale on to ma do zaliczenia semestru i mnie poprosił.
27 sty 15:15
27 sty 15:16